Groene revolutie

WIJ FLOREREN

WIJ FLOREREN herinnert harten, huizen, kantoren, ogen, onderbuiken, steden, straten, balkons, tuinen, wegen, daken, braakliggende terreinen en verlaten panden te floreren. Waar gaan gebouwen & leef- en werkomgevingen van bloeien? Door groen, wild en vrij te laten groeien en bloeien. Door mensen weer te omringen met bloemen, planten, bomen, mossen en ander groen. Groen herinnert ons aan de natuurlijke cyclus van alles dat leeft en het bizar wijze natuurlijke instinct dat in ons allemaal huist. Ons omringen met groen is een ongelooflijke manier om te gedijen, te ontstressen als mens-zijnde. Juist nu in deze overweldigende tijd is het belangrijk dat de ongekende waarde van groen dik onderstreept wordt. De natuur mag meer gewaardeerd en meer verweven in onze samenleving worden voor meer gezondheid en meer geluk: WIJ FLOREREN streeft naar een nieuwe status quo, waarin de natuur en wijzelf kunnen groeien en bloeien.

Wat groen met je doet

Meer dan ooit hebben wij mensen groen om ons heen nodig: groen maakt de wereld minder overweldigend en stressvol en meer levendig, gezonder en veiliger. Groen doet dit van nature voor ons. Echter zijn wij niet meer vanzelfsprekend omringt door deze prachtige, helende natuur, zoals vroeger.

Neem Polynesische zeevaarders: zij vaarden op hun natuurlijke instinct de oceaan over. Dit oeroude natuurlijke systeem hebben wij allemaal in ons en vergeten wij in de huidige tijd een beroep op te doen. Bloemen en planten – de natuur –  herinneren ons te floreren. Een aantal feiten op een rijtje

  • 92% van de wereldpopulatie leeft in een regio waar de luchtkwaliteit de gezondheidslimieten overschrijd. Groen absorbeert toxische lucht en geeft je schone lucht met zuurstof terug.

 

  • Temperaturen stijgen.
  • Biodiversiteit

 

  • Als de meest oeroude en ontiegelijk wijze laboratoria (lees: eco-systemen) zoals een Himalaya of Amazone verloren gaan is dit een onbeschrijfelijk niet terug te draaien probleem in het ecosysteem van de hele aarde.
Wat groen met je doet

Meer biodiversiteit, gezondheid, creativiteit
Een groene werk- en leefomgeving zorgt voor meer productiviteit, meer vitaliteit, meer gevoel, meer léven en creativiteit.

Mail voor meer info iris@wijfloreren.nl

Nieuwsbrief Groen inschrijven

Meer groen in werk- en leefomgeving? Schrijf je in en blijf op de hoogte van deze groene revolutie.

 

Projecten

– to be continued –

Groene revolutie 2

Contact

Mail